Mommy with the Angels

Mommy with the Angels
Ever After

30 August 2016

Nasi Bamboo


Lokasi : Sungkai

Terbaekkkkkkkk!!!!Nak kesana?? Sila on waze anda.



Nasi ni dok dalam buluh..Actually mcm nasi biasa, tapi rasa ada lain sket..mmg sedap. x tau ape resepinye.itu kene tanya owner. :)


Ni antara menu yg ada di Restoran Nasi Bamboo. Kite x makan yg ni, sbb takut Mak Bunian cari kita lak nanti...hahaha.

Lauk kat cni mmg pelbagai. Konsep ala2 kampung gitu. Kita pilih lauk, letak dalam dulang, then g bayau. 


Budak2 ni hontam makan eskrim lepas makan nasi. Asalkan korang kenyang, mama senang ati. Eskrim kampung ader, eskrim cedok ader..coconut shake, segala mcm ada kat cni..blh meregang usus kalo dok cni lelama.

23 June 2015

Dah sampai Hukum


 Last day holiday,..dari PD nak blk Melaka..Pommmmmmm..meletop kooo kat Kuala Sg.Baru.Pecah koyak habis tayar keto. Dah sampai hukum karma kena tukar tayar baru lah gayanya. Mane x nye, sepenuh2 kereta, beg baju aje 3 deret, toto, baju kepam, segala mak nenek nak bawak kan. Abg sado ku dengan relaksnye menukar tayar..kalo aku, nangis dah tepi tu tggu bantuan dtg.huhuhu...

I love abg sado ku ..muah cikit lah kanda!

#dinda nampak vellfire lbh hensem

Hills with no means

Cer teka ...hills mana yg x de makna kat Malaysia ni? nahhh....kite kasi pikir dulu ye.Dari dulu hingga sekarang..i am thingking about this hills..kenapa terbiar..kenapa x de sebarang kemajuan...kenapa??kenapa??kenapa??tp aku naik gak ctu kan..aku suka alam dowh

Kawasan tanah tinggi nya agak sejuk..blh kot tanam2 sayur ker...buah2 citrus kan. Ada air terjun yg cantik i guess..tp kenapa x di komersialkan..dihebahkan..dicantikkan...atau diberi laluan mudah? aku nak pi pon takut, sebab tersorok dan x de umat sgt.Ade lah 1 kolam ...like a dam i thought..adalah main scooter air yg kayuh2 tu..but x de safety  & the kolam nampak sgt ijo kepam ayornye. ade ladang stoberi berlumut pula disebelahnya. Maka no interest anyway. Cian anak2 aku..x de entertainment kat atas ctu.

            ni lah dam nye...gambo gugel tahun bila yg nampak cantik..pi tgk real, mcm scary aje .

wahh..ayat aku macam nak hentam YB kawasan jer pulak kan..x la..kita dtg dr jauh..naik jln pusing2, x berbaloi tiba kat atas hills tu dgn muntah belahak, x abih sejam round habis pusing 1 bukit dah...but nothing upside..kecewa jugak lah. Yg ada kawasan food court tu je le meriah..sbb ade makanan.

Harap ada YB2 atau menteri2 baca stetment writing aku ni . hikhikhik...org heran ker jahh

Ok..dah penat meluah..anda nak tau hillss mana...scroll down..


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-




Ok bye...x mo naik lagi dah ctu, habihkan minyak ajer :(

Hot Spring Sg.Klah




Best woooooo....

Rugi sape x pernah g sini. boleh masak2 tolo..huahuahua! Selain dari acara makan, mandi manda mmg wajib lah. Pool nye agak besar, & seperate for kids & adults. Semua part kat hots spring ni ada Guard okeh. So..anda akan rasa selamat.Actually, safe guards ni bertindak sebagai first aid juga. Sebab kadang2 org yg ada penyakit kronik, bila rendam or mandi air panas ni, akan ada rasa pening2..mcm nak pitam sket. so, kalo rasa nak pengsan..pengsan lah...abang2 guard ada ...ngeee:)



Dari dulu.mmg teringin sangat nak bermalam kat resort ni. Alhamdulillah..capai hajat gak. Pegi time comti sekulah, makanya harga bilik mmg PEAK ler. RM250/nite. include breakfast. Tapi mmg pueh hati..bilik besau, suailah dgn kami yg anak berderet ni. Yang penting..bersihhhhh...


Scenery kat area resort mmg sangat2 mendamaikan. Lokasinye dlm felda..makanya dikelilingi oleh pokok2 sawit yg dibela. So, jd taman yg sangat calm. Then malamnya ada lampu2 yg memberi efek2 romantik kat persekiran luar tu. Memandangkan malam2 x blh pi pool, makanya ngopi lah.Ade lah mini cafe kat tepi entrance resort tu yg kita blh dok lepak2.



Anyway..mmg akan dtg lagi ke sini. so nice..so best!!


When the car has waiting, its time to say sayonara the peace place..