Mommy with the Angels

Mommy with the Angels
Ever After

23 June 2015

Dah sampai Hukum


 Last day holiday,..dari PD nak blk Melaka..Pommmmmmm..meletop kooo kat Kuala Sg.Baru.Pecah koyak habis tayar keto. Dah sampai hukum karma kena tukar tayar baru lah gayanya. Mane x nye, sepenuh2 kereta, beg baju aje 3 deret, toto, baju kepam, segala mak nenek nak bawak kan. Abg sado ku dengan relaksnye menukar tayar..kalo aku, nangis dah tepi tu tggu bantuan dtg.huhuhu...

I love abg sado ku ..muah cikit lah kanda!

#dinda nampak vellfire lbh hensem

Hills with no means

Cer teka ...hills mana yg x de makna kat Malaysia ni? nahhh....kite kasi pikir dulu ye.Dari dulu hingga sekarang..i am thingking about this hills..kenapa terbiar..kenapa x de sebarang kemajuan...kenapa??kenapa??kenapa??tp aku naik gak ctu kan..aku suka alam dowh

Kawasan tanah tinggi nya agak sejuk..blh kot tanam2 sayur ker...buah2 citrus kan. Ada air terjun yg cantik i guess..tp kenapa x di komersialkan..dihebahkan..dicantikkan...atau diberi laluan mudah? aku nak pi pon takut, sebab tersorok dan x de umat sgt.Ade lah 1 kolam ...like a dam i thought..adalah main scooter air yg kayuh2 tu..but x de safety  & the kolam nampak sgt ijo kepam ayornye. ade ladang stoberi berlumut pula disebelahnya. Maka no interest anyway. Cian anak2 aku..x de entertainment kat atas ctu.

            ni lah dam nye...gambo gugel tahun bila yg nampak cantik..pi tgk real, mcm scary aje .

wahh..ayat aku macam nak hentam YB kawasan jer pulak kan..x la..kita dtg dr jauh..naik jln pusing2, x berbaloi tiba kat atas hills tu dgn muntah belahak, x abih sejam round habis pusing 1 bukit dah...but nothing upside..kecewa jugak lah. Yg ada kawasan food court tu je le meriah..sbb ade makanan.

Harap ada YB2 atau menteri2 baca stetment writing aku ni . hikhikhik...org heran ker jahh

Ok..dah penat meluah..anda nak tau hillss mana...scroll down..


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-




Ok bye...x mo naik lagi dah ctu, habihkan minyak ajer :(

Hot Spring Sg.Klah




Best woooooo....

Rugi sape x pernah g sini. boleh masak2 tolo..huahuahua! Selain dari acara makan, mandi manda mmg wajib lah. Pool nye agak besar, & seperate for kids & adults. Semua part kat hots spring ni ada Guard okeh. So..anda akan rasa selamat.Actually, safe guards ni bertindak sebagai first aid juga. Sebab kadang2 org yg ada penyakit kronik, bila rendam or mandi air panas ni, akan ada rasa pening2..mcm nak pitam sket. so, kalo rasa nak pengsan..pengsan lah...abang2 guard ada ...ngeee:)



Dari dulu.mmg teringin sangat nak bermalam kat resort ni. Alhamdulillah..capai hajat gak. Pegi time comti sekulah, makanya harga bilik mmg PEAK ler. RM250/nite. include breakfast. Tapi mmg pueh hati..bilik besau, suailah dgn kami yg anak berderet ni. Yang penting..bersihhhhh...


Scenery kat area resort mmg sangat2 mendamaikan. Lokasinye dlm felda..makanya dikelilingi oleh pokok2 sawit yg dibela. So, jd taman yg sangat calm. Then malamnya ada lampu2 yg memberi efek2 romantik kat persekiran luar tu. Memandangkan malam2 x blh pi pool, makanya ngopi lah.Ade lah mini cafe kat tepi entrance resort tu yg kita blh dok lepak2.



Anyway..mmg akan dtg lagi ke sini. so nice..so best!!


When the car has waiting, its time to say sayonara the peace place..

CHURROS


Ape maksud CHURROS ni ek?? 

Ade sape penah makan CHURROS x? churros ni ngudap2 org barat.Ade rasa2 cinnamon sket. actually..rasanya macam cakoi yg x dibancuh dengan mauripan ye adik2, then ditabur gula seluruh badan churros tu, makan cicah coklat atau kastad.#x suai ngan tekak kampung hakak. Kalo akak kan ..akak makan ngan sambal tumis si churros nih.Tu ha gambo churros..


Resepi : Blog ReenKhan
Sumber cuci mata : Dapurmamasya

BAHAN-BAHAN:-
1 cawan air
1 sudu makan gula
1 1/2 cawan tepung gandum ~ yana & dapurmamasya ltk 1 1/4 cawan je
1 biji telur ~ size L
1/2 sudu kecil garam
1 sudu makan butter
#Gula + cinnamon powder atau hot chocolate

CARA PENYEDIAAN:-

  1. Didihkan air, garam, butter dan juga gula
  2. Kecilkan api masukkan tepung. Kacau cepat2 agar tepung tidak berketul2
  3. Angkat dari api. Masukkan telur dan kacau sebati
  4. Panaskan minyak. Masukkan adunan ke dalam acuan ( boleh guna nozzle bentuk bintang dan masukkan dalam piping beg )
  5. Picit dan potong panjang ikut suka @ picit dan bulatkan macam french crullers
  6. Goreng hingga keemasan. Angkat dan toskan.
  7. Taburkan gula + cinnamon atau celupkan ke dalam hot chocolate
x le susah bahan nye, tapi awat mahai sangat?? adakah sebab nama France gitewww ker???