Mommy with the Angels

Mommy with the Angels
Ever After

27 February 2013

IPOH BEST!!

Assalamualaikum.. 2nd day kat Ipoh. nothing much to do on day light. Kalo bwk askar 2 org je, mmg panjang langkah gayanya. disebabkan angkut 4 skali, dok dendiam je le kat bilik sampai abahnya blk keje. Mcm biasa, lunch order je kat hotel tu. Anyway, x de byk pilihan pon..& x menarik minat nak order lelebih. Wedges & Spring roll je utk kanak. Malam tu our dinner was at Dataran Ipoh. So, ni yg i nak share ni, yg maybe x de sistem tu kat tempat lain. Sistem gerai bergerak. Means, peniaga ni dah daftarkan lori niaga masing2 ikot lot tapak niaga yg ditetapkan. So, mlm bukak van & khemah. Habis meniaga tutup & blk. Esok siangnya jd parking kereta pulak tapak tu. Yang kagumnya, x nampak kesan tapak meniaga pon kat situ, even sampah bersepah x de, kucing pon de nak merayau2.Setiap blok parking disediakan sinki tersembunyi & sistem perparitan utk kemudahan membasuh pinggan & buangan sisa. Really Like the sistem. Paling mengidam nak makan sotong kangkung..Tu nampak bergayut2 sotong nye tu..& kuahnye amat lah sedap. RM12 utk seekor/set. Royal Belum World Drum Festival rupanya mlm tu, & penutup tour mereka selepas jelajah seluruh PeRAK.Persembahan dr pemain2 drum seluruh dunia. I x pasti ada x dibawa ke negeri2 lain persembahan depa nih.. tu kene tanya tourism malaya lah kan. Baru nak g terjah tgk drummers, skali hujannnnnnn..maka dgn sedihnya anak2 x dpt tengok persembahan tu.So dgr dari dlm bilik je le, yg diselangi dgn bunyi hujan..huhuhu.. Anyway.. we will come again & explore the best places they have!! End of February tour..

24 February 2013

IPOH, kami datang!

Assalamualaikum.. Pembuka tirai JOURNEYS 2013..IPOH. Aku x penah sampai tau kat IPOH ni.Biasanya lalu je tang highway tu ha..So this Februari bln melawat Pekan Ipoh. Best jugak lah pekannya ni ni walaupun kebanyakannya kaum Cina. Penginapan kami di Hotel Tower Regency. Located at the middle of Greentown.Mmg strategik lah,berdekatan dgn hospital Sri Bainun, Pantai Hosp, KPJ,Parkson mall, Angsana Mall, & yg plg penting, tempat makannye. Bilik standard yg spacious mmg sesuai utk kami ber6 ni. Selesa utk anak2 berkejaran sementara menunggu abahnya keluar bekerja.& mama mcm biasa, surfing the world..(kalo x de internet, blh kematu otak) href="http://1.bp.blogspot.com/-uDP_ZgzJiqM/USmO81kon1I/AAAAAAAAA2M/e48zJH9v68s/s1600/ipoh.jpg" imageanchor="1" > ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Dinner kami mlm tu adalah suggested by magazine yg di sediakan dlm bilik. En.Uci teruja tgk gambar Nasi Lemak Ayam Kampung.. So searching for the map by Mr google. Alah..dekat nau..belakang hotel je...hahaha. Huh, mmg femes kedai nih, nasib kami pegi waktu maghrib, so byk seat lg. Segala mcm makanan ade, & seriously love their appetizers, 6 jenis bubur & pulut mangga yg sedap sekali!! Menu plg utama kat sini, AYAM KAMPUNG. segala macam jenis masakan ayam kampung ada. Tu, berhimpun ayam2 yg ready di serve dgn pelbagai dishes. Demi menjaga kontur badan, i order le kuey tiaw ladna..wow, seriously sedap gile, x terlampau byk, penuh dgn sayur.I LIKEEEE!! di letak dlm pinggan bentuk kapal, fuhh..terangkat. Gambau x sempat snap sobab itu budak kicik melalak mau tido. So dgn stressnya menghabiskan makanan tersebut. (x pasal2 tertapau nasi lemak ayam utk release tension..huh, kelaut diet aku) Nasinye di kukus sebekas-sebekas..yummy!! So, sesiapa yg berkunjung ke Ipoh, masukkan dlm list restoran ini tempat utk dilawati. #pic all from google exactly same to real.I x sempat nak snap, coz aSkar x blh nak handle.. end of chapter 1