Mommy with the Angels

Mommy with the Angels
Ever After

29 December 2013

Nite..nite wth Strawberry




Shake Strawberry sblm tido. Esok bangun berseri-seri gitu!!! Sebab,, dlm strawbery ada vit c...& enzim utk cantik.Dalam setiap SHAKE ada 55 nutrisi berharga utk sel badan. Waktu tido adalah waktu badan me"repair" sel2 nya. Jadi, kita bantu ia dgn membekalkan nutrisi yg baik utk hari esok, Muahhhhh!!! Jom SHAKE!! #call/pm/emel me utk dapatkan SHAKE yang sedap gilerrrrrr berkhasiat abad ini..012-2536246.


27 December 2013

Gila Barcode!!


Sape seangkatan dengan saya?? raise ur barcode!! hehe.. dah bertahun aku wat keje ni. Sejak dari anak pertama sampai lah yg no.4. Setiap pembelian wajib berbaloi.. Kepada yg blm mula jadi collector,,sila tanam azam. Bukan susah pon, anda beli lah ape cap sekali pon, simpan barcode tu!! berguna!!

x reti?? gini caranya

1 : Gi kedai bli susu anak,
2 : Salin susu dalam bekas Tupperware ye.sbb tupperware food safe (x de tupperware?? meh bli dgn i)
3 : Gunting barcode kat tepi kampit / kotak atai foil pd tin susu.
4 : Tampal pada kertas supaya x hilang.
5 : Bukak website company susu tersebut dan print borang redeem. Semak keperluan barcode point. (Daftar dulu jd member ye, x guna duit pon)
6 : Dah cukup point, hantarlah ke company tersebut bersama pilihan barangan untuk di tebus.

Hah...giler senang kan.

Why do this??? Sebab... kita rasa dihargai bila membeli susu2 tersebut. Anak2 aku minum 3 jenis susu berbeza, so ada 3 cap berbeza.

Ni barang2 yg aku penah redeem. Yang dulu2 punye aku pun x ingat dah ape..tp memang berbaloi.

Solar Robot = bagus utk IQ anak2. Tukang pasang of coz la abahnye, pasal aku x tau langsung pasal solar. Tp nice, duk kat matahari, kipas tu pon pusing..wah..mama jakun lebey! Hok yg satu lg tu, Tupperware Steam-It.. kelassss ko jah..free je tau. Ape lagik...gunting barcode skang!!!!!





"ANDA BUAT ANDA DAPAT"

Assalamualakum

Masyaallah...dah berhabuk rumah aku ni..lame x blogging.. serious bz giler. Insyaallah...akan sambung semula.. Smile always.

27 February 2013

IPOH BEST!!

Assalamualaikum.. 2nd day kat Ipoh. nothing much to do on day light. Kalo bwk askar 2 org je, mmg panjang langkah gayanya. disebabkan angkut 4 skali, dok dendiam je le kat bilik sampai abahnya blk keje. Mcm biasa, lunch order je kat hotel tu. Anyway, x de byk pilihan pon..& x menarik minat nak order lelebih. Wedges & Spring roll je utk kanak. Malam tu our dinner was at Dataran Ipoh. So, ni yg i nak share ni, yg maybe x de sistem tu kat tempat lain. Sistem gerai bergerak. Means, peniaga ni dah daftarkan lori niaga masing2 ikot lot tapak niaga yg ditetapkan. So, mlm bukak van & khemah. Habis meniaga tutup & blk. Esok siangnya jd parking kereta pulak tapak tu. Yang kagumnya, x nampak kesan tapak meniaga pon kat situ, even sampah bersepah x de, kucing pon de nak merayau2.Setiap blok parking disediakan sinki tersembunyi & sistem perparitan utk kemudahan membasuh pinggan & buangan sisa. Really Like the sistem. Paling mengidam nak makan sotong kangkung..Tu nampak bergayut2 sotong nye tu..& kuahnye amat lah sedap. RM12 utk seekor/set. Royal Belum World Drum Festival rupanya mlm tu, & penutup tour mereka selepas jelajah seluruh PeRAK.Persembahan dr pemain2 drum seluruh dunia. I x pasti ada x dibawa ke negeri2 lain persembahan depa nih.. tu kene tanya tourism malaya lah kan. Baru nak g terjah tgk drummers, skali hujannnnnnn..maka dgn sedihnya anak2 x dpt tengok persembahan tu.So dgr dari dlm bilik je le, yg diselangi dgn bunyi hujan..huhuhu.. Anyway.. we will come again & explore the best places they have!! End of February tour..

24 February 2013

IPOH, kami datang!

Assalamualaikum.. Pembuka tirai JOURNEYS 2013..IPOH. Aku x penah sampai tau kat IPOH ni.Biasanya lalu je tang highway tu ha..So this Februari bln melawat Pekan Ipoh. Best jugak lah pekannya ni ni walaupun kebanyakannya kaum Cina. Penginapan kami di Hotel Tower Regency. Located at the middle of Greentown.Mmg strategik lah,berdekatan dgn hospital Sri Bainun, Pantai Hosp, KPJ,Parkson mall, Angsana Mall, & yg plg penting, tempat makannye. Bilik standard yg spacious mmg sesuai utk kami ber6 ni. Selesa utk anak2 berkejaran sementara menunggu abahnya keluar bekerja.& mama mcm biasa, surfing the world..(kalo x de internet, blh kematu otak) href="http://1.bp.blogspot.com/-uDP_ZgzJiqM/USmO81kon1I/AAAAAAAAA2M/e48zJH9v68s/s1600/ipoh.jpg" imageanchor="1" > ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Dinner kami mlm tu adalah suggested by magazine yg di sediakan dlm bilik. En.Uci teruja tgk gambar Nasi Lemak Ayam Kampung.. So searching for the map by Mr google. Alah..dekat nau..belakang hotel je...hahaha. Huh, mmg femes kedai nih, nasib kami pegi waktu maghrib, so byk seat lg. Segala mcm makanan ade, & seriously love their appetizers, 6 jenis bubur & pulut mangga yg sedap sekali!! Menu plg utama kat sini, AYAM KAMPUNG. segala macam jenis masakan ayam kampung ada. Tu, berhimpun ayam2 yg ready di serve dgn pelbagai dishes. Demi menjaga kontur badan, i order le kuey tiaw ladna..wow, seriously sedap gile, x terlampau byk, penuh dgn sayur.I LIKEEEE!! di letak dlm pinggan bentuk kapal, fuhh..terangkat. Gambau x sempat snap sobab itu budak kicik melalak mau tido. So dgn stressnya menghabiskan makanan tersebut. (x pasal2 tertapau nasi lemak ayam utk release tension..huh, kelaut diet aku) Nasinye di kukus sebekas-sebekas..yummy!! So, sesiapa yg berkunjung ke Ipoh, masukkan dlm list restoran ini tempat utk dilawati. #pic all from google exactly same to real.I x sempat nak snap, coz aSkar x blh nak handle.. end of chapter 1

30 January 2013

Al-Kisah Kolagen

Assalamualaikum.. Kolagen..kolagen..kolagen....why??why??why?? wanita & kecantikan x blh dipisahkan.Zaman aku skolah dulu yg plg hebat cap Imedeen. mase tu harga ratusan ringgit. Skang manusia lebih peka kpd alam semulajadi & kesihatan. Terdapat dlm pelbagai rupa bentuk, rumpai,serdak, pills, kapsul, kopi dll. Sebut je cap apa..perisa apa, & juga dlm pelbagai harga. kononnya yg mahal tu lah terbaik. no..no..no.. Berry kolagen, pure marine kolagen, glutathione, vit c kolagen, koppi kolagen, cocoa kolagen..& so on...melambakkkkkkkk! Rasanya selepas gambar ADIRA yg putih melepak tu keluar, meletop segala mak nenek kolagen. Dlm tanah, dlm laut, segala benda dah jd berharga skarang.Pompuan ni, sebut je sesuatu tu bagus & cepat cantik...bedesuppppppppp order. (aku pon salah sorang dr anda)
Ni mcm2 kolagen ade. Tp aku x kan bli kalo harganya melampaui belanja harian aku. Gile nak hadap mene tu aje.. So far mmg ade yg berkesan w/pon terpaksa melalui pelbagai cara, pelbagai rasa, nak muntah, sakit tekak, tersedak tgh malam, dehydrate & sebagainya. Dahsyat nye kaum wanita ni, obses utk CANTIK! So, pilihan di tangan anda, pilih yang terbaik & tidak membazir ye. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Sesi Promosi: I ada jual Pure marine Kolagen AAA. sape nak emel i eh. & mmg berkesan lah kat aku & pengguna yg lain. (laki aku kate dah lawo..) hehehe. Yang ptg murah & kualiti, dijamin kebersihannya coz kita sendiri yg kan proses, mudah je pun. Ade yg x tau fungsi kolagen ke?? ni i cerita sket, utk rambut, kuku, tulang & kulit. Memberi keanjalan pada kulit & mencerahkan coz ia bertindak secara dalaman. Kuku & tulang untuk lebih kuat. Yg lain2 blh search sdr. Beautiful makes u more confidence!

Tenyeh utk langsing??

Assalamualaikum.. Rata2 kaum hawa kat dunia ni pastinye akan terpengaruh dengan produk2 pelangsing kan?? Tambahan dengan iklan & sogokan ayat yang begitu yakin keberkesanannya. Maklumat di hujung jari, tekan saja, keluarlah mcm2 produk segera. Tenyeh la kat satu badan, lumur kat tempat2 bermasalah kononnya. @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ Skang ni tengah hangat, Tsunami "FELLINA".
I'm a lady too, x terkecuali dlm golongan yg serius tentang cantik! Terpengaruh dengan kata2 "azimat" tentang langsing, tergoda & terbeli jugak lah krim ni. Walhal tau je mmg x kan berkesan selagi rutin pemakanan harian ttp x jg.Org beli, aku pon nak bli jugak..(dasar kewanitaan). Kononnya x panas lah krim ni, mmgggggg..dlm econ mmg la x rasa. Cuba kuar pi Mydin ker, huh..berasap beb! Hangattttt.. Rasanya 70% wanita Malaysia terpedaya kan. Company yg jual x blh dipersalahkan, itu mmg hak mereka & mereka adalah berniaga.
Ni adalah antara ratusan di pasaran. Kalo gambo Nora Danish mmg le laku.Nape x de iklan yg amik Enot or Syani untuk wat model?? cer pikir... So all the ladies, men also, tukar le tabiat makan anda kalo nak kurus. Aku berjaya turun 10 kg dgn jg pemakanan & pengambilan Nutrisi Herbalife. Whatever produk pon kita consume, kalo style makan mcm tu jugok, yg paling mahal pon x kan berkesan. Ini mmg jd pada diri sendiri, dah turun 10 kg, pastu wt perangai makan uncontrolled. Ranap...naik 6 kg beb. So, skang ni mmg tengah ber 'nutrisi' semula untuk dapatkan berat ideal. x susah pon... replace meal on breakfast, lunch or dinner. Yg penting..jaga nafsu makan. One more thing,mesin pelangsing pon x berguna, coz ia akan mengalihkan lemak2 badan ke bahagian lain dlm badan. So lemak2 tu nanti akan menjadi racun & toksik. Kalo x caye pi la tanya dokter kecantikan or pakar. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Sape x de impian untuk cantik?? sila abaikan blog ini...PEACE!

29 January 2013

Trend Hijab

Assalamualaikum... Jom cerita pasal hijab yang x penah lapuk dek zaman , x berhenti promosi di online. Mcm2 gaya, mcm2 rupa..macam2 kaler. Paling kelakau name tudung yang pernah aku dengau, TUDUNG GIGI. Entah mane le dapat nama tu..
Ni le Bawal Gigi.. Nowadays mmg BELIAN ONLINE ni dah jd satu trend. Org dah makin maleh nak g kedai. Tp bagus jugak, jimat minyak keta. Yang x best nya, w/pon kita tau ia mahal, ttp nak bli jugok. Nafsu..nafsu... Jangan kate girls je, oghe jate pong samo. Bli sparepart keta kat online. (Laki aku le tu) ANyway, its good for us untuk tidak merayau2. Lagi pon di online kebanyakannya lg cantik2 & exclusive.Masing2 punya citarasa sendiri. Yang lip lap2..yang berjuraian maniknye, yang BLOCK colours, berkotak2, bersegi2 coraknya. & Dotty..will be a history. Sekejap je pesen polkadot nih. La ni org dah kurang minat.
Pesen ni x sesuai rasenye nak g opis. Meghelip bebeno. Ke jemputan kahwin ok lah. Tp lantak korang lah kalo nak pakai jugak. JPA x kejau pon...hahahaha.
Paling glemer dulu pesen Hana Tajima ni kan. Pencetus idea2 berhijab.cantik! Tp aku lom try & maybe x akan try pon. My prinsip mudah..Simplysity with faboulousity! W/pon kita x berpakaian GLAMOUR, make sure our attitude makes us HIGHER!
Errrr... ade yg sudi??
Urban Turban. (if i wear this, feels like bee house on my head) Rasanya pelopor pertama fashion ni Algerian, Nagerian, & yg seangkatan dgnnya.x caye pi la search.
Achaner nih???
Comel lah kamu!!
Doa yuk! W/pon ape pon hijab anda guna, SYARIAT jadikan landasan. Ini peringatan untuk diri aku juga. Kalo tudung bli sampai 200-300, tp senteng, jarang, x cukup syarat penutupan aurat..lbh baik bli kasut.Sah2 mahal & tutup kaki. Sorry to say to all hijab users. Aku pon pengguna tudung jg. Jom sama2 kita berubah ke arah yg lebih baik. MARI BERHIJAB!!

28 January 2013

Ikut trend atau tak trendy?

Assalamualaikum... Terfikir nak pakai baju kaler shocking pink, skirt kaler biru...or blouse kaler oren, seluar kaler merah..no..no..no..kekalkan prinsip diri yg wasatiah ni.Tengok org pakai ok jer, tp bile acu kat badan sendiri, mcm paddlepop. Congrat to u all yg bersifat fashionista, berani mencuba sesuatu yg baru. But not me..maintain santai je. **********************************************************
Ok, ade keserasian ribbon yg senada dgn kain, Purple & turqois.(patung pakai ape pon cantikkan??)
macam paddle pop kan?? One more thing, cuba mak kita or nenek2 yg pakai Block Colours ni, kompem org soh bwk bertobat. Yg muda remaja, body hourglass lawa lah kot. Apepon, terpulang pada anda nak pakai ape2 yg anda rasa CONFIDENT! kalo pakai pelik2, tp asik dok betul kain, kejap2 tgk cermin, perasan rs diperhatikan...baiklah toksah pakai. _______________________________________________________ BLOCK COLOR SHOEs
Cantik jugak kan?? tp x pakai le acik, manyak nau kaler nye. Comel je kalo kat kaki anak dara aku ni. Kalau mak aku nak pakai pon aci jer..hehehe. ****************************************************** What ever kaler u olls, i olls, they olls nak wearing pon, up to u, but not to wear at Majlis Tahlil, or ziarah kematian, or ziarah pesakit kat CCU eh. x sheshuai. " Nice to wear, nice to looks, once tercapui mulut, satu badan kompem buruks!" aci ker pantun tuh?? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Adios!!