Mommy with the Angels

Mommy with the Angels
Ever After

24 February 2013

IPOH, kami datang!

Assalamualaikum.. Pembuka tirai JOURNEYS 2013..IPOH. Aku x penah sampai tau kat IPOH ni.Biasanya lalu je tang highway tu ha..So this Februari bln melawat Pekan Ipoh. Best jugak lah pekannya ni ni walaupun kebanyakannya kaum Cina. Penginapan kami di Hotel Tower Regency. Located at the middle of Greentown.Mmg strategik lah,berdekatan dgn hospital Sri Bainun, Pantai Hosp, KPJ,Parkson mall, Angsana Mall, & yg plg penting, tempat makannye. Bilik standard yg spacious mmg sesuai utk kami ber6 ni. Selesa utk anak2 berkejaran sementara menunggu abahnya keluar bekerja.& mama mcm biasa, surfing the world..(kalo x de internet, blh kematu otak) href="http://1.bp.blogspot.com/-uDP_ZgzJiqM/USmO81kon1I/AAAAAAAAA2M/e48zJH9v68s/s1600/ipoh.jpg" imageanchor="1" > ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Dinner kami mlm tu adalah suggested by magazine yg di sediakan dlm bilik. En.Uci teruja tgk gambar Nasi Lemak Ayam Kampung.. So searching for the map by Mr google. Alah..dekat nau..belakang hotel je...hahaha. Huh, mmg femes kedai nih, nasib kami pegi waktu maghrib, so byk seat lg. Segala mcm makanan ade, & seriously love their appetizers, 6 jenis bubur & pulut mangga yg sedap sekali!! Menu plg utama kat sini, AYAM KAMPUNG. segala macam jenis masakan ayam kampung ada. Tu, berhimpun ayam2 yg ready di serve dgn pelbagai dishes. Demi menjaga kontur badan, i order le kuey tiaw ladna..wow, seriously sedap gile, x terlampau byk, penuh dgn sayur.I LIKEEEE!! di letak dlm pinggan bentuk kapal, fuhh..terangkat. Gambau x sempat snap sobab itu budak kicik melalak mau tido. So dgn stressnya menghabiskan makanan tersebut. (x pasal2 tertapau nasi lemak ayam utk release tension..huh, kelaut diet aku) Nasinye di kukus sebekas-sebekas..yummy!! So, sesiapa yg berkunjung ke Ipoh, masukkan dlm list restoran ini tempat utk dilawati. #pic all from google exactly same to real.I x sempat nak snap, coz aSkar x blh nak handle.. end of chapter 1

No comments:

Post a Comment